|  Zaloguj
Sekcja Nadzoru Higieny Żywności, Żywienia i P.U.

Kierownik Sekcji – Marianna Rolczyk

  1. Nadzór nad placówkami obrotu środkami spożywczymi, w tym targowiskową sprzedażą żywności 
  2. Nadzór sanitarny nad zakładami produkcji żywności . 
  3. Nadzór nad środkami transportu artykułów spożywczych 
  4. Nadzór sanitarny nad zakładami żywienia zbiorowego 
  5. Nadzór nad realizacją zasad prawidłowego żywienia w zakładach żywienia zbiorowego, w których wyżywienie oparte jest o planowe racje żywieniowe. 
  6. Nadzór nad warunkami produkcji i obrotu materiałami i wyrobami przeznaczonymi do kontaktu z żywnością oraz kosmetykami. 
  7. Nadzór nad importowanymi środkami spożywczymi, używkami i substancjami dozwolonymi dodatkowymi.
  8. Pobór prób środków spożywczych, kosmetyków i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością do badań laboratoryjnych.

    Czas udostępnienia:
    20.08.2012
    Czas wytworzenia:
    20.08.2012
    Osoba odpowiedzialna za treść:
    Marianna Rolczyk
    Osoba wprowadzająca dokument:
    Karol Kossut